ADICȚII & ABUZ DE SUBSTANȚE

Cum poate neurofeedback ajuta dependența?

Dependența este fiziologică. Mulți oameni cred că dependența se datorează lipsei de auto-disciplină, dar dependența este o condiție fiziologică și este extrem de dificil să se schimbe. 

Dependenții se luptă cu emoții, cum ar fi vinovăția, rușinea, furia și frustrarea, care le împiedică în continuare recuperarea.
Dependența este o boală a creierului, o tulburare de sănătate mintală care afectează grav o persoană în toate aspectele vieții sale. Persoanele cu dependență suferă frecvent de alte tulburări de sănătate mintală, cum ar fi depresia, tulburarea bipolară și anxietatea.
În timpul momentelor de stres, o persoană cu dependență trebuie să poată rămâne calmă, rezonabilă și rațională pentru a putea face alegeri adecvate.

Antrenamentul Neurofeedback învață creierul unei persoane să opereze într-o stare calmă, rațională, chiar și în situații stresante.

Este o terapie neinvazivă, fără efecte secundare.
Conform studiilor de cercetare, integrarea formării neurofeedback în programul de tratament a demonstrat o rată mai mare de succes și o rată mai scăzută de recidivă, decât programele de tratament fără neurofeedback.


Clinicienii care utilizează neurofeedback raportează că mai mult de 85% dintre clienții lor, care se antrenează cu neurofeedback își îmbunătățesc capacitatea de a se concentra, de a regla comportamentul și de a reduce impulsivitatea.


Deoarece neurofeedback ajută o persoană să gestioneze emoțiile, starea de spirit și să îmbunătățească somnul, adăugând neurofeedback unui program de tratament al dependenței dispunem de instrumentele necesare pentru a ajuta pacientul să fie mai în control, să obțină succes și să evite recidiva.

Call Now Button